Skip to main content

Het is vandaag Wereld Waterdag!
In 1993 hebben de Verenigde Naties deze dag opgericht om meer bewustzijn te creëren over de nationale en mondiale waterproblematiek. Met de voorstelling Gouda Op Sterk Water vragen we aandacht voor dit probleem in de Goudse binnenstad.

Stad van Water
Gouda is een stad van water. Met de mooie, gezellige grachtjes en rivier de IJssel. Maar helaas zorgt het water ook al jaren voor problemen. Vochtige vloeren, rioolwater dat omhoog komt, scheef zakkende en scheurende huizen. Het centrum zakt al sinds de vestiging van Gouda in de 13e eeuw, maar door de combinatie van verschillende funderingen, de zakkende grond én klimaatverandering wordt het steeds moeilijker de huizen droog te houden. De vraag is nu zelfs; kunnen we over 30 jaar nog wel in het centrum wonen?

Groots theaterspektakel!
Gouda Op Sterk Water is een spannende muziektheatervoorstelling over de waterproblematiek in Gouda. Voor de burgermeester, wethouders en Gouwenaars staat het water letterlijk aan de lippen. De stad staat voor één van de moeilijkste beslissingen ooit… Moet het waterpeil omlaag of omhoog? Wordt het voor Gouda erop… of eronder. Met een geweldige cast, live band en groots decor. En natuurlijk gaat water een hele belangrijke rol spelen in het stuk… Het grootste theaterspektakel van de regio gaat op 14 juni in première op GOUDasfalt. Mis het niet! Tickets zijn al vanaf €20,- te koop!