HET VERHAAL

Gouda heeft te maken met verhitte burgerrellen. Inzet is het waterpeil in de stad. Talloze woningen stromen namelijk continu onder water waardoor de huizen verrotten en op instorten staan. De inwoners smeken het stadsbestuur het waterpeil te verlagen. Maar daar zijn andere bewoners juist fel op tegen. Hun woningen zijn gebouwd op houten palen en zullen juist verrotten als het waterpeil zakt. Dan storten hún woningen juist in.

In deze broeierig sfeer kan het stadbestuur maar geen beslissing nemen. Corrupte wethouders traineren, populistische raadsleden draaien met alle winden mee. Maar dan staat een groep bewoners op die het water niet als vijand zien, zij willen de strijd tegen het water heel anders aanpakken. De drie groepen komen steeds meer tegenover elkaar te staan, en de toekomst van de stad staat op het spel. Wat gaat het stadbestuur beslissen: gaat het waterpeil omlaag of niet? Wordt het voor Gouda erop…of eronder?

GROOTS THEATERSPEKTAKEL

Gouda Op Sterk Water is een spannende muziektheatervoorstelling over de waterproblematiek in Gouda. De cast bestaat uit 19 talentvolle spelers die allemaal sterk zijn in spel én zang. Aangevuld met figuranten staan er zo’n 100 spelers op het podium. Zij worden begeleid voor een professionele live band.
Voor het eerst wordt er zo’n groot theaterstuk opgevoerd in de buitenlucht, op het GOUDasfalt terrein. Het decor is indrukwekkend! Deels bestaat het uit natuurlijke elementen, zoals de dijk aan de IJssel en een enorm waterbassin. Andere decorstukken zijn speciaal voor dit project ontworpen en gebouwd door onze bouwploeg.
Tickets zijn al te koop vanaf €20,-
TICKETS

WATERPROBLEMATIEK IN GOUDA

Gouda is een stad van water. Met mooie grachtjes en rivieren. Maar helaas zorgt het water ook al jaren voor problemen. Vochtige vloeren, rioolwater dat omhoog komt, scheef zakkende en scheurende huizen. Het centrum zakt al sinds de vestiging van Gouda in de 13e eeuw, maar door de combinatie van verschillende funderingen, de zakkende grond én klimaatverandering wordt het steeds moeilijker de huizen droog te houden. De vraag is nu zelfs; kunnen we over 30 jaar nog wel in het centrum wonen? Met de muziektheatervoorstelling Gouda Op Sterk Water vragen we aandacht voor de waterproblematiek in de Goudse binnenstad.

“Als de stad zakt en het water stijgt staan de Gouwenaars op”

Ontmoet de cast

Chrissie (dochter van Wethouder van Meursbergen)

Pip Alblas

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Hoi! Ik ben Pip, 25 jaar oud en ik ben in het dagelijks leven muzikant. Daarnaast vind ik het heerlijk om herinneringen te bewaren. Denk aan video montages van mooie momenten maken of fotoboeken plakken.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel Chrissie, campingbewoner en tevens de dochter van de wethouder.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Yes, ik heb meegedaan aan verschillende producties van de Theaterbakkerheij en ben er niet weg te slaan!
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Ik ben geboren en getogen Gouwenaar en als het even kan blijf ik hier graag voor de rest van mijn leven wonen. Ik houd van mijn stadje! Hoe top is het dat mijn liefde voor theater en mijn woonplaats nu samen kunnen komen in zo’n gaaf stuk?!
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De mensen die er wonen en het oude, gezellige centrum.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Dat Gouda alweer bijna 750 jaar een stad is.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Als ik daar toch eens het antwoord op wist…
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Duurzaam, maar wel met een gezellige uitstraling.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Mezelf en de bezoekers bewust maken van een van de grote problemen waar we in Gouda tegenaan lopen. En natuurlijk een kneitervette show neerzetten.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
"Daarom is het hier zo leuk, om de dingen die je zelf niet zo snel zou doen, toch te doen!"
Raadslid Priscilla van de Turf

Mariska de Heer

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Mijn naam is Mariska de Heer, 32 lentejaren jong en woon nu drie jaar in Gouda. Na het afronden van mijn masteropleiding Master in Event Management ben ik als Project- en Event Manager gestart met mijn carrière. Wegens de huidige samenleving heeft dat geen stand kunnen houden en ben ik nu werkzaam als Allround Office Manager bij Arboplaats.

Op jonge leeftijd heb ik kennis mogen maken met muziek, waarbij ik op de muziekschool diverse instrumenten mocht bespelen. Vervolgens stapte ik in de wereld van het dansen, waarbij ik vele soorten dansdisciplines heb beoefend. Naast mijn liefde voor muziek en dans, speelde de liefde voor theater een nog grotere rol. Vanaf mijn 8ste is theater een hobby van me geworden en niet meer weg te denken uit mijn leven. Naast muziek, dansen en theater heb ik me de afgelopen jaren ook als zangeres verder ontwikkeld. Sinds 2021 zit ik in de akoestische poprock band Phoenix Four, waar eigen geschreven liedjes, maar ook covers voorbij komen.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel één van de raadsleden uit de gemeente Gouda. Zij richt zich vooral op de milieubewuste keuzes die gemaakt worden. Duurzaam, groen en bewust.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ja zeker. Vanuit het Jeugdtheaterhuis heb ik mooie producties mogen doen. Daarna via Iris Performing Arts en de afgelopen jaren bij De Theaterbakkerheij. Waarbij de producties Troje, De Stroom en Grensgeval mooie hoogtepunten waren.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Mijn liefde voor theater en de connectie van het stuk met Gouda.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De diversiteit aan mensen en culturen.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Voor alle interessante feitjes kan ik mijn buurman raadplegen. Hij weet er zoveel op te noemen!
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Gelukkig is dit niet mijn vakgebied, maar zorg ervoor dat het duurzaam en milieubewust wordt aangepakt.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Groen!
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Liefde voor theater en Gouda overbrengen.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Er zijn er te veel om te kiezen, dus daarvoor nodig ik je uit om het zelf te ontdekken!

Burgemeester van Toorop

Sabien van Lommel

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Haai! Ik ben Antoinet Kok-Faaij, 46 jaar, getrouwd met Peter en mama van Lieve en Mees. Ik heb ooit gestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht en ben kunstenaar/ontwerper. Hobby’s? Ik denk dat ik in de heerlijke positie ben dat ik kan zeggen dat m’n werk m’n hobby is en andersom. Voor COVID-19 werkte ik als decorstylist en ontwerper aan verschillende producties waaronder Titanic, Troje en Het Wonderlab van professor Yu.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik mag de rol spelen van Burgemeester van Toorop.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ja, ik heb wel vaker op het podium gestaan. Als klein meisje vooral zingend en als puber op de middelbare school kwam daar het spelen bij. Daarna heb ik bijna 20 jaar niet gespeeld totdat het via John de Heij weer op m’n pad kwam. De laatste jaren heb ik Molly Brown mogen spelen in Titanic, Koningin Hekabe in Troje en Angela in Breekbaar. Daarnaast moet ik bekennen dat ik stiekem een beetje verliefd geworden ben op improvisatie theater. Niet weten wat er gaat gebeuren en het diepe inspringen is één van de leukste dingen die je kunt doen op een podium.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Wat inspireerde me? Het hele plaatje: de kriebel om met elkaar een mooi verhaal te vertellen, het gemis van het spelen tijdens de lockdown en het cirkeltje rond maken. Toen ik een jaar of 19 was, speelde ik in de productie Los Zand. Een groots opgezette productie ter ere van Gouda Cultuurstad. Ik vond het wel een mooi idee om met deze productie het cirkeltje rond te maken.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Ook al heb ik m’n hele jeugd in Haastrecht gewoond, ik denk dat Gouda ondertussen mijn thuis is. En het mooiste van thuis is, dat je alles accepteert: de mooie en de minder mooie kanten.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Interessante feitjes? Hmmmm, misschien niet interessant maar wel leuk! Achter de blekerij ‘De Drie Notenboomen’, waar mijn opa werkte, lagen een aantal moestuinen. Opa Faaij had daar ook een tuin met groenten en jawel… een geit. Eén van mijn vaders taken als jongen was om te zorgen voor die geit zoals kinderen tegenwoordig zorgen voor hun hamster of de hond. Dus als je in de jaren vijftig van de vorige eeuw over de Kleiweg liep kwam je daar geregeld een jongen tegen met naast hem een grote geit. Zonder halsband of touw. Hij liep rustig naast die jongen vanaf het Bolwerk naar de Lange van Wijngaardenstraat. Zou je nu toch heel raar van opkijken als je een 8-jarige jongen met een geit aan z’n zij ziet lopen over de Kleiweg.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Gouda ligt bijna op het laagste punt van Nederland, dus het is niet zo moeilijk om te bedenken dat als het komt, je het moeilijk tegen kunt houden. Ik geloof in het aanpakken van de oorzaak: zorgen dat het water niet langer stijgt. Niet langer met het vingertje naar elkaar wijzen, zoals landen en bedrijven op dit moment doen, maar gewoon doen. Zo moeilijk is dat niet. Kijk eens naar the Earthshot Prize van Prince William. Fantastisch initiatief!
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Oeh! Dat is een toffe uitdaging! Wonen op een terp… waarbij de terp ook gelijk wateropslag is maar misschien ook wel uitgerust is met een zuiveringsinstallatie. Zelfvoorzienend in energie en waar 80% van het oppervlak groen is. Je hoeft niet gelijk je eigen groenten te verbouwen maar de betegelde achtertuinen die je nog te vaak ziet, zijn daar uit den boze. Ik kan nog wel even doorgaan, merk ik.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Impact? Ik weet het niet zo goed… Ik wil als speler een mooi verhaal zo goed mogelijk vertellen en daarmee hoop je dat je de kijker iets kunt meegeven. Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn: een kijker een mooie ervaring meegeven is ook geweldig. Misschien is dat het wel: dat wij als maatschappij niet vergeten hoe belangrijk cultuur is. Hoe belangrijk het is dat we verhalen kunnen blijven vertellen aan elkaar en hoe het ons andere inzichten geeft door ernaar te gaan kijken en te luisteren.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Sorry, ik heb nog geen favoriete quote, zin of scène.
Glamfea

Jaap Prins

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Jaap Prins, 43 jaar. Na jaren in het toerisme te hebben gewerkt in verschillende functies, heb ik besloten het roer om te gooien en richt ik mij op een nieuwe carrière waarbij ik mij graag zou willen inzetten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en verslavingsproblematiek. Hiertoe volg ik op dit moment een cursus en hoop ik in september met een HBO opleiding te kunnen starten. Daarnaast zit ik in een opstartfase om een eigen bedrijf op te richten voor het maken van pruiken/haarwerken en kostuums voor performers en theatergezelschappen. Ook voor GOSW mag ik een aantal kostuums en haarwerken maken.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel Glamfea. Een accountant die jarenlang geworsteld heeft met hun genderidentiteit en zich nu identificeert als non-binair. Het performen als Dragqueen is een grote passie van Glamfea, die daarom geen kans onbenut laat om in full glamour op het podium te shinen.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ik heb eerder in zowel “Titanic” als in “Troje” van de Theaterbakkerheij mooie rollen mogen
spelen.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Mijn passie voor het samen creëren van een voorstelling en het ontwikkelen van een personage in een stuk. Daarnaast vind ik het een geweldige uitdaging om een keer locatietheater te mogen ervaren. Het gaat voor mij de eerste keer zijn dat ik een voorstelling in de buitenlucht ga spelen.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De geschiedenis van Gouda en de “verborgen plekken” die je als bezoeker van de stad niet snel zult zien, tenzij je bijvoorbeeld een gegidste wandeling door de stad maakt.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Geen feitje maar wel een tip. Bezoek eens de oude begraafplaats in de wijk Korte Akkeren. Een gemeentelijk monument die werkelijk prachtig wordt onderhouden door een stichting met een kleine groep enthousiaste vrijwilligers. Hier vind je de graven van o.a. oud burgemeesters van Gouda en andere notabelen. De begraafplaats is vanaf 1832 tot 1975 in gebruik geweest en tegenwoordig een oase van rust en natuur in een drukke woonwijk. http://oudebegraafplaatsgouda.nl
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Aangezien ik daar werkelijk geen (Goudse) kaas van heb gegeten, laat ik dit onderwerp liever over aan de deskundigen die daar iets zinnigs over kunnen zeggen.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Bouwen en wonen op het water lijkt mij wel een prachtige aanvulling voor Gouda. Kijk
bijvoorbeeld naar Schoonschip in Amsterdam. De meest duurzame drijvende wijk van Europa.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Dat mensen, ongeacht het onderwerp, met elkaar in gesprek moeten blijven om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Men is al snel geneigd te verzanden in eindeloze discussies waarbij het doel vaak lijkt om de ander te overtuigen van het eigen gelijk. Ik denk dat je meer bereikt door echt naar elkaar te luisteren en naast elkaar te blijven staan in plaats van tegenover elkaar te gaan staan.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
“Hallootjes, ik sta hier niet voor de kat z'n frikandel”
Tommy (uitvinder)

David Knegjens

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Ik ben David Knegjens, 20 jaar oud en geboren en getogen in Gouda. Na de middelbare school ben ik naar de academie voor theaterperformance gegaan, een mbo theateropleiding in Utrecht. Hier heb ik in 2020 mijn diploma gehaald. Nu volg ik de vooropleiding De Toneelmeester in Amsterdam. Naast mijn grootste passie, theater, vind ik het heerlijk om te koken en lekker bezig te zijn met muziek.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel de rol van Tommy. Een jonge uitvinder die vrijwel niks belangrijker vindt dan zijn plan om het probleem van het veranderende waterpeil op te lossen.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Als klein mannetje wilde ik altijd al naast mijn vader op het podium zitten tijdens zijn concerten als pianist. Toen ik iets ouder werd kon ik eindelijk echt op het podium staan, eerst als trompettist bij de muziekvereniging de Pionier, later als goochelaar en presentator en nu als acteur. Dus het podium is mij niet geheel onbekend.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Nu ik mijn opleiding heb afgerond en in mijn tussenjaar zit wil ik zo veel mogelijk blijven spelen. Bij de Theaterbakkerheij heb ik al een monoloog mogen spelen bij Grensgeval en het spelen bij de Theaterbakkerheij voelde meteen super vertrouwd. Zonder twijfel het leukste, mooiste en gezelligste theater van Nederland. Ik zou met elk project mee willen doen.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De binnenstad. Mooi historisch en leuke terrasjes.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Dat Erasmus hier op school heeft gezeten. Maar voor de echte feitjes moet je bij Maurice (Ritchie) zijn.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Geen idee.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Als het maar gezellig is.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik zie dit als een kans om iedereen in en om Gouda te laten zien hoe goed, gaaf en groots theatervoorstellingen kunnen zijn, ook hier in Gouda.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Daarvoor moet je komen kijken, kan je er zelf een uitkiezen.
Goldie (barvrouw)

Sanne Maas

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Ik ben Sanne Maas, 23 jaar oud en kom uit Poortugaal. Ik ben afgestudeerd Aardrijkskunde docent en ben dit studiejaar begonnen aan een (pre-)master Earth, Life & Climate op de Universiteit Utrecht. Naast mijn studie werk ik als examentrainer bij Lyceo en als leider van het recreatieteam op een camping in Twente. Hiernaast speel ik gitaar, probeer ik eigen nummers te schrijven en fitness ik veel. Sinds twee jaar speel ik af en toe in een productie van de Theaterbakkerheij en ben ik begonnen aan het schrijven van een educatieve kindertheatervoorstelling.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel de rol van Goldie, de barvrouw van het café ‘Beneden Alle Peil’. Goldie werkt al jaren in het café en ziet de bareigenaren eigenlijk als haar eigen ouders. Ze brouwt haar eigen bier en probeert altijd de sfeer erin te houden.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Zeker! Ik heb bij de Theaterbakkerheij bij een aantal kleinere producties meegedaan, zoals Grensgeval 3 en 6, de Spelacademy en Young Talent. Bovendien speel ik elk voor- en hoofdseizoen een aantal weken dagelijks kindertheater. Maar zoiets groots als deze productie is heel nieuw!
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Gouda Op Sterk Water is een heel groot project, groter dan dat ik tot nu toe eerder heb gedaan. Dit leek mij een hele mooie, leuke en ook leerzame uitdaging. Bovendien vind ik het heel tof om eens een openluchtproductie te doen, waar je geen gebruik kunt maken van spotlights, black-outs, etc. Dit zorgt er toch weer voor dat je anders moet spelen, waarvan ik veel kan leren.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Ik kom zelf niet uit Gouda, maar ik vind het een enorm gezellige stad. Het leuke aan Gouda vind ik, is dat het een stad is, maar niet per se een stadse sfeer heeft. Het is een knusse stad.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Zelf vind ik het heel leuk dat er een FEBO snackmuur te vinden is in Gouda, maar dan met stroopwafels in plaats van kroketten!
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Ik geloof in samenwerken met de natuur en zeker niet tegen. Het blijven verhogen van dijken en het wegpompen van water uit de polders is geen lange-termijn-oplossing en hier schiet je niets mee op. We zullen delen van het land terug moeten geven aan de natuur en meer gebieden aanwijzen die eventueel mogen overstromen. Drijvend bouwen zou een manier kunnen zijn om deze gebieden dan toch te benutten. Dit wordt in Rotterdam ook al gedaan en is dus helemaal niets nieuws meer.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
De huizen zouden volledig energie- en klimaatneutraal zijn, met groene daken. Alle energie die nodig is voor het huishouden wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Door veel groen zal er genoeg ruimte zijn voor het regenwater om de grond in te trekken waardoor er minder wateroverlast is. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Alle huizen zijn volledig zelfvoorzienend en hebben zo nauwelijks impact op het klimaat en milieu.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik denk dat je met deze voorstelling een statement kan maken over het oplossen van milieuproblemen. Het brengt een klimaat-/milieuprobleem op een hele menselijke manier naar voren. Er wordt heel makkelijk duidelijk dat er verschillende belangen spelen bij het oplossen van dit soort problemen. Hiernaast wil ik natuurlijk voor het publiek ook gewoon een mooie voorstelling neerzetten waar er wordt genoten van theater en muziek.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
“Niet alleen duurzaam voor het milieu, maar op termijn ook voor onze portemonnee.”
Ard-Jan (projectontwikkelaar)

Rens de Haan

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Mijn naam is Rens, ik ben nu nog 29 jaartjes jong en ben werkzaam bij de politie in de Eenheid Rotterdam. In mijn vrije tijd zit ik graag langs de waterkant met een hengel of ben ik te vinden in het theater. Daarnaast doe ik veel figurantenwerk als politieagent in allerlei films en series, zoals GTST of Mocro Maffia.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik ben Ard-Jan, een iets te arrogante en verwende projectontwikkelaar die tot alles bereid is, als het maar geld oplevert.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Nee, buiten het figurantenwerk om en een keer een zelf in elkaar gezette cabaretvoorstelling voor vrienden, is dit mijn eerste ervaring op het podium.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Het begon met een lolletje. Mariska, ook speelster in dit stuk en tevens goede vriendin, vertelde dat de cast nog niet compleet was. Ik zei voor de grap: “ik doe wel mee”… Aangezien u nu dit interview zit te lezen, kunt u wel de conclusie trekken dat dat “voor de grap” er wel uitgehaald kan worden!
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Mijn eigen huis uiteraard. En als ik dat niet mag kiezen, dan het stadhuis! Gouda’s trots!
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Nee, niet echt, maar sinds ik met ‘Ritchie’ dit stuk speel, kan ik drie avonden vol kletsen, wacht maar af…
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Gewoon wat tankwagens vullen en naar de zee brengen. Of is dat te makkelijk gedacht?
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Grappig, ik als projectontwikkelaar Ard-Jan, vind dit dus de lastigste vraag! Maar ik ben echt wel verliefd op de nieuwste woonwijk Westergouwe, als ik dan toch iets zou mogen ontwerpen dan zou het zeker zoiets worden.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Het is geweldig dat Gouda eigenlijk al wereldwijd bekend is, want zeg nou zelf, je kunt in geen land een supermarkt inlopen of de Goudse kaas ligt er voor het oprapen. Maar Gouda nog bekender maken en de trots van Gouda overbrengen vind ik denk ik toch wel het mooiste hiervan.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Poeh, geen idee. Al moet ik voornamelijk lachen om Goldi met der steengoeie grappen en Munir met zijn typisch Marokkaanse inbreng! Ik heb geen favoriete quote, want het hele stuk is van A tot Z gewoon geweldig. Koop een kaartje en oordeel zelf!
Wethouder van Meursbergen

John Tak

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
John Tak, 57 jaar.
Opleiding: HBO (PABO en lerarenopleiding Nederlands).
Momenteel werk ik als docent Nederlands op het Antonius College in Gouda. Daarnaast vertaal ik (teken-)films en series voor nasynchronisatie. Hiervoor vertaal ik dus dialogen en liedjes lipsynchroon zodat die kunnen worden ingesproken door acteurs. Ik ben gek op film, theater, musical, muziek. Ik ga dan ook graag regelmatig naar het theater of naar de bioscoop. Hoewel ik geboren en getogen Rotterdammer ben en ook nog steeds in Rotterdam woon, werk ik al meer dan twintig jaar in Gouda.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel de rol van Wethouder Van Meursbergen.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ik heb wel in meerdere stukken gespeeld, maar ook geschreven en geregisseerd. Dit is mijn vierde productie bij de Theaterbakkerheij waarin ik mee mag spelen, na Titanic, Troje en De Stroom.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Regisseur John de Heij had al aangegeven dat dit een groot spektakel zou worden en daar wilde ik graag deel van uitmaken. Daarbij is het ook een mooie gelegenheid om een steentje bij te dragen aan het 750-jarig jubileum.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De Markt en als je ’s winters over een besneeuwde Oost- en Westhaven loopt.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
De wereldberoemde Goudse kaas wordt eigenlijk allang niet meer in Gouda gemaakt.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Interessante vraag… Wethouder Van Meursbergen zou daar vast een helder antwoord op weten.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Hmm, er zou een heleboel groen te vinden zijn, veel bomen en struiken.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik hoop dat mensen allereerst een superfijne avond hebben bij onze voorstelling, en verder dat ze ook wat bewuster worden van de problematiek, want Gouda ligt tegen één van de laagstgelegen plekken van Nederland. Dit laagste punt ligt ten westen van Gouda.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Helaas heb ik hier nog geen antwoord op.
Minke (dochter van Nanda en Thijs)

Destiny Hukom

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Mijn naam is Destiny Hukom. Ik ben 28 jaar en was werkzaam als docent Engels op een middelbare school. Naast mijn werk, ben ik vaak te vinden in het theater. Zelf spelen of naar een voorstelling kijken vind ik allebei even leuk. Verder lees ik heel veel boeken en hou ik hier en daar van een klein drankje.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
In ‘Gouda Op Sterk Water’ speel ik de rol van Minke. Minke is de dochter van Nanda en Thijs. Zij woont samen met haar moeder en zusje in een huis op houten palen.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ik speel al sinds mijn 11e toneel. Toen nog in een musicalklasje en later in verschillende amateur producties. Bij de Theaterbakkerheij heb ik meegespeeld in ‘De Stroom’.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Tijdens ‘De Stroom’ maakte ik voor het eerst kennis met de Theaterbakkerheij en John de Heij. Het werken met John is zo goed bevallen, dat ik graag meewerk aan producties die hij regisseert.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Het mooiste aan Gouda vind ik de mensen. Ik kom zelf niet uit Gouda, maar werd met open armen ontvangen. Inmiddels ben ik er zelf ook gaan wonen. Dat zegt denk ik wel genoeg.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Aangezien ik niet uit Gouda kom, weet ik niet heel veel van Gouda. Voor nu kom ik nog niet verder dan de locatie van uitgaansgelegenheden. Vraag mij dit over een jaar nog maar een keer.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Het schijnt dat ze ergens in Schotland bezig zijn met een uitvinding om het water onder controle te krijgen. Misschien moeten we de mensen daar eens bellen. Dit zou overigens ook totale onzin kunnen zijn, want ik zeg ook maar wat ik hoor.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Ik zou een deel ontwerpen met betaalbare huizen voor jongeren. We willen allemaal in Gouda wonen, maar daar moet wel ruimte voor zijn!
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik wil dat mensen overdonderd naar huis gaan. De show wordt een spektakel, dus dat moet wel lukken. Daarnaast wil ik natuurlijk ook dat mensen de thema’s in deze show serieus nemen. Het moet het publiek wel aan het denken zetten.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
“De tijd hijgt ons in de nek.”
Thijs (ingenieur)

Robert Spillenaar

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Zeker wel. Ik ben Robert Spillenaar, 53 jaar. In de loop der jaren uiteindelijk de accountantsopleiding afgerond en inmiddels, via een aantal omzwervingen in de accountancy en financiële wereld, als financial manager werkzaam bij Het Nationale Theater in Den Haag. Mijn grootste hobby is theater in de meest algemene zin van het woord, als bezoeker, als speler, als maker. Verder bezoek ik ook graag muziekfestivals, concerten en wandel ik veel in binnen- en buitenland.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel de rol van Thijs, een ex-ambtenaar. Hij wil de wereld een beetje beter maken, om te beginnen bij Gouda, maar had niet het idee gehoord en begrepen te worden, niet op het werk, maar ook niet thuis en heeft dus zijn gezin verlaten. Op de camping werkt hij aan zijn grote droom: DE oplossing voor het waterprobleem in Gouda en gelukkig komen zijn dochters hem geregeld opzoeken.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ja zeker, in Gouda met en in de Theaterbakkerheij. Ik heb aan de voorstelling Troje meegewerkt, in de rol van Agamemnon. In Breekbaar speelde ik Koen, een overspannen hulpverlener in de jeugdopvang. Daarnaast heb ik twee edities van grensgeval mogen spelen met een monoloog van Tsjechov en De Grote Sterfscene. Ook buiten Gouda heb ik in diverse toneelstukken, musicals en operettes gespeeld.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Toen ik meer te horen kreeg over het stuk, het onderwerp (wat voor mij als niet Gouwenaar helemaal nieuw was), de opzet/plannen en de rolbeschrijving werd ik enthousiast.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Ik houd van historische centra, eventueel gemixt met moderne bouw. Dus het centrum is wat mij betreft favoriet.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Nee, maar ik hoor er steeds meer in Gouda Op Sterk Water.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Er is maar 1 plan het beste … en dat is het plan van Thijs 😉
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Pff, daar heb ik echt nul verstand van. Ik houd van ruimte, van groen, van water, dus daar zou ik zeker genoeg van intekenen.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik hoop dat we met de voorstelling Gouda weten te amuseren, te verbazen en wellicht ook weer wat wijzer maken, zoals dat bij mij als buitenstaander ook is gebeurd. Daarnaast blijkt maar weer eens dat door naar elkaar te luisteren, respect hebben voor een andere mening, je het samen ver kunt schoppen.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Van mezelf? “Ik wilde anders leven, iets doen dat van betekenis is.”
Raadslid Anneke Koudijs

Claudia van den Berg

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Claudia van den Berg, 27 jaar. Verschillende opleidingen brachten me tot communicatiespecialist en vormgever bij Ster Reclame. Hobby’s zijn zingen, dansen, acteren, gamen en reizen.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel een van de raadsleden van Gouda.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ik heb eerder ook wel eens meegedaan met amateurtheater en opgetreden met een groot koor.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Het leek me ontzettend leuk om met een voorstelling van de Theaterbakkerheij mee te doen na de mooie voorstellingen Titanic en Troje.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De stad is niet heel groot, maar voelt wel zo aan. Het heeft van alles te bieden, maar blijft toch ook klein en romantisch met de mooie gebouwen in de binnenstad.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
De Goudse wijk Westergouwe ligt bijna 6 meter onder zeeniveau… en dat terwijl het laagste punt van Nederland op -6,78 meter ligt. Scheelt niet veel.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Ik denk dat we vooral wat aan de klimaatverandering moeten doen, anders gaat Westergouwe zeker een keer onder water staan (en de rest van Gouda ook).
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Liefst boven zeeniveau.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik hoop dat het mensen met een knipoog aan het denken zet over wat er met Gouda kan gebeuren als het water echt stijgt en voor problemen gaat zorgen.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
In ons liedje 'Gouda op Sterk Water' zingen we: "het is voor nu en voor later". Met het oog op klimaatverandering vind ik dat wel erg belangrijk. Het Gouda van de toekomst moet nog steeds veilig zijn met het alsmaar stijgende water.
Nanda (kleuterjuf)

Samantha Braat

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Hoi! Ik ben Samantha, 34 jaar en ik ben docent Nederlands. Ik geef les aan kinderen in het buitenland en ondersteun kinderen in het clusteronderwijs (online). Mijn grootste hobby is de reden dat jij nu dit interview leest: theater.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
In de voorstelling speel ik de rol van Nanda, inwoonster van Gouda en woonachtig in een huis op houten palen, samen met mijn dochters. Voor mij is het belangrijk dat het waterpeil niet zakt. Zakkend water zorgt er immers voor dat mijn fundering gaat rotten en wij Gouwenaars weten natuurlijk wie voor die kosten opdraait… en nadat mijn man besloot mij te verlaten, heb ik dat geld natuurlijk helemaal niet meer op de plank liggen.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Zeker! Daar word ik namelijk heel blij van 😊
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
De plannen van regisseur John de Heij klonken (wederom) enorm gaaf. Het leek me heel leuk om deel uit te mogen maken van de cast die dit prachtige stuk invulling mag gaan geven. Ook wist ik dat de teksten geschreven werden door Ruud Broekhuizen, die we best wel een taalvirtuoos mogen noemen. Met het auditiemateriaal kregen we ook alvast iets te horen van de geweldige muziek, geschreven door Maxim Bik. Zo was het plaatje compleet: daar wil ik aan meedoen!
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Gouda is een stad met het gevoel van een dorp. Als geboren en getogen dorpse, voel ik me daardoor heel erg thuis in een stad als Gouda. Ik woon hier nu 11 jaar en wil er niet meer weg.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Om de afwatering in Korte Akkeren beter te regelen is afgelopen zomer onder het hoofdveld van voetbalvereniging ONA een waterbergingssysteem gelegd.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Bootjes voor elk huishouden. Nee, ik heb oprecht geen idee.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Ik vind de Westergouwe erg mooi! Een combinatie van modern en klassiek.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik hou persoonlijk van voorstellingen waar je als publiek zowel een lach als een traan bij ervaart, dus ik hoop dat we dat minstens mogen bereiken.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Ah, dat weet ik nog niet precies. Mag ik daar later op terugkomen?
Mounir

Yahya Dkhissi

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Ik ben Yahya Dkhissi, 42 jaar oud. Ik heb drie mbo-diploma's (administratie, detailhandel en sport) en daarnaast een hbo-Propedeuse (PABO). Mijn hobby's zijn voetbal, rap, schrijven en leuke dingen doen met mijn zoon.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
In het stuk vertolk ik de rol van Mounir.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ja, ik heb al wat vaker op het podium gestaan. Het is mij niet vreemd.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Mijn herenigde contact met John heeft mij overgehaald om hieraan mee te doen.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Het mooist aan Gouda vind ik de markt die helemaal vol staat op een zonnige zaterdag ochtend waarbij de geur van de markt je al tegemoet komt als je nog onder de tunnel fietst. Terwijl je je fiets op slot zet en het deuntje van de klokken hoort en voor de zoveelste keer tóch nog mee begint te neuriën; dat vind ik ook mooi.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Nee, helaas niet.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Dijken bouwen, stuwmeer aanleggen, nog meer sluizen plaatsen, de boel flink ophogen. Misschien molens plaatsen rondom Gouda?
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Mooi, nieuw, overzichtelijk, van alle gemakken voorzien, alle faciliteiten. Voor iedereen, jong en oud.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Dat mensen die nog niet op de hoogte waren van het water probleem wakker worden geschud. En degenen die er wel van op de hoogte waren activeren zodat ze er meer mee gáán doen.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
"WASABI!"
Robbin (dochter van Nanda en Thijs)

Yasmina van Eijk

x
Raadslid Petra Veenhuizen

Mavis de Zeeuw

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Ik ben Mavis de Zeeuw. Werkzaam als o.a. host en acteur bij Escaperoomcentrum DarkPark.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Raadslid Petra Veenhuizen.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ik ben 24 jaar geleden begonnen op de Theaterschool Zoetermeer en ben nooit meer opgehouden, dus ik kan hier volmondig JA op zeggen.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Ik wilde heel graag meedoen aan een uniek project, en dat het dan ook nog door de Theaterbakkerheij wordt uitgevoerd was een enorme bonus.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Stiekem toch de Goudse Schouwburg.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
De liefste moeder woont in Gouda.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Heel veel bomen en struiken planten die het water goed absorberen. Het zal vast niet voldoende zijn, maar alle beetjes helpen.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Laten we dan dat grote bos maar realiseren.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Eigenlijk hoop ik gewoon dat alle bezoekers genieten van de voorstellingen.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
"Met een spons en een dweil zakt met het water je humeur beneden alle peil."
Café-eigenaresse Shirley

Jitske Pultrum

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Ik ben Jitske, 42 jaar en ik woon in een oud huisje op de Karnemelksloot. Ik werk bij de gemeente Gouda. Naast toneel/ theater, sport ik 1 à 2 keer per week en sta ik regelmatig als vrijwilliger achter de bar in de Theaterbakkerheij.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
In de voorstelling speel ik hoogzwangere Shirley, die samen met haar man Polle eigenaar is van het café dat nu regelmatig onder water staat. Serveerster Goldie is onze steun en toeverlaat in het café.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ik heb al in verschillende theaterproducties meegespeeld. In Troje speelde ik Klytaimnestra (de vrouw van Agamemnon). Eerder was ik bij Greg&Baud- Zoetermeer te zien in onder andere Ciske de Rat, Oliver, Hex en De Graaf van Montecristo. En bij het VrijTheater- Den Haag in de voorstelling “In de schaduw van Marlene Dietrich”.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Gouda Op Sterk Water is onderdeel van de viering van 750 jaar Gouda, en ik vind het heel leuk dat we ook vanuit theater mee doen aan dit feest. Samen met de bekende en met de nieuwe gezichten in de cast gaan we ons best doen om er een gave voorstelling van te maken. Extra leuk is dat ik weet dat de regie en muziek en de decorbouwers en het hele productieteam weer zulke grootse plannen hebben (net als bij Troje): ja daar wil ik heel graag onderdeel van zijn!
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
Het mooiste aan Gouda vind ik de binnenstad, al die oude gebouwen en scheve gevels. Zeker als ik door het straatje tussen de Sint-Jan en het museum loop, voelt het net alsof ik honderden jaren terug ga in de tijd.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Vanuit het centrum is eigenlijk ieder plekje in Gouda maximaal een kwartiertje fietsen.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Oeh dat is een lastige vraag, ik heb helaas geen antwoord.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Tja, in ieder geval iets met water en veel groen. En met veel ruimte voor cultuur, sport, bewegen en elkaar tegenkomen op straat.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Het verhaal van GOSW is eigenlijk heel actueel, want het laten stijgen of zakken van het waterpeil heeft direct gevolgen voor veel Gouwenaars. En welke keuze er ook wordt gemaakt: nooit zal iedereen tevreden zijn. Het zou mooi zijn als bezoekers van GOSW na de voorstelling beseffen hoe lastig dit vraagstuk is, naast dat ze natuurlijk enthousiast naar huis gaan en een hele leuke avond hebben gehad.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
“Ik ben zwanger, niet gehandicapt.“
Jurist Olivia

Pauline van der Stadt

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Ik ben Pauline van der Stadt, 31 jaar en in het dagelijks leven ben ik fotograaf en zangeres. Ik ben opgegroeid in Gouda en heb mijn opleiding tot fotograaf gevolgd aan de kunstacademie in Rotterdam. Daarna ben ik altijd fotograaf geweest en heb ik mijn ambities als zangeres steeds verder uitgebreid en heb ik sinds dit jaar twee eigen nummers uitgebracht. Verder zijn mijn hobby's salsa dansen, sporten, poëzie schrijven, gamen, films en schilderen/mooie dingen maken.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel de rol van Olivia.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Ja, ik heb meegedaan aan de musical Troje en verschillende kleinere voorstellingen in de Theaterbakkerheij. Ook ben ik regelmatig als zangeres op het podium te vinden.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Het avontuur van Troje was fantastisch en onvergetelijk, en het leek me leuk om weer een nieuw avontuur aan te gaan. En de musicals van de Theaterbakkerheij zijn altijd van hoog niveau, en daar leer je ontzettend veel van als speler/actrice/zangeres.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De sfeer in de binnenstad van Gouda is ongeëvenaard. Als ik de Kleiweg afloop naar de Markt en het stadhuis prominent en trots in het midden zie staan, met het zicht op de Sint-Jan erachter, weet ik dat ik thuis ben. Het zijn de kleine straatjes, steegjes, huizen en gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan, sommigen al vanaf de middeleeuwen. Dat is toch heel bijzonder. Gouda is best groot, maar voelt nog altijd knus en klein.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Gouda was ooit de bierstad van Holland, en werd pas later bekend om zijn kazen. En, maar of dat helemaal waar is weet ik niet, op het bordes van het stadshuis werden in de middeleeuwen executies uitgevoerd, zoals stenigingen en onthoofdingen. Lekker macaber, dat wel.
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Jeetje, ik ben geen bouwkundige dus ik zou het niet met feiten kunnen onderbouwen, maar mijn creatieve geest zou zeggen dat we oplossingen moeten bedenken om mét het stijgende water te kunnen leven, zoals meer mobiele huizen bouwen en hoger gelegen leegstaande terreinen benutten voor innovatieve nieuwbouw.
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Vooral heel groen, het liefst ook grotendeels zelfvoorzienend. Ik was een tijd geleden helemaal 'into' tiny houses, en las ergens online dat er ooit een plan aan de gemeente Gouda was voorgelegd om op GOUDasfalt een deel beschikbaar te stellen voor een nieuwe tiny house community. Helaas daarna nooit meer wat over gehoord.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Dat klimaatverandering voor sommigen misschien nog groot/algemeen aanvoelt, maar dat wij het in een 'kleine' stad als Gouda al kunnen voelen. En moeten handelen, voor het te laat is.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
Die heb ik nog niet echt, vaak komt dat pas na een tijdje met elkaar gespeeld te hebben en als de scènes al lekker lopen.
Assistent Wethouder Ritchie

Jarmo van Zantwijk

Café-eigenaar Polle

Marcel Langelaar

Zou jij ons meer willen vertellen over wie je bent?
Marcel Langelaar, 43 jaar en instructeur bij Stage Combat Gouda. Ik geef les en maak choreografieën in vechtkunst voor theater en film.
Welke rol speel jij in de voorstelling?
Ik speel Polle, de kroegbaas.
Heb je al eens eerder op het podium gestaan?
Jazeker, de mooiste was toch wel mijn rol als Menelaos in de musical Troje. Deze musical is bekroond met een award.
Wat inspireerde jou om te auditeren voor Gouda Op Sterk Water?
Ik woon in Gouda, ik hou van acteren. Die 2 gecombineerd maakt het mooi.
Wat vind jij het mooist aan Gouda?
De sfeer van de binnenstad, de monumentale panden en de gezelligheid.
Ken jij een interessant feitje over Gouda?
Wist je dat ik in één van de woningen woon die voor het eerst buiten de stadsmuren van Gouda zijn gebouwd in 1640?
Hoe denk jij dat we Gouda kunnen beschermen tegen het stijgende water?
Als kroegbaas zou ik zeggen, water gebruiken om bier te brouwen. Oftewel, meer bier drinken 😉
Als jij een nieuw stadsdeel zou mogen ontwerpen, hoe zou dit er dan uitzien?
Ik zou heel graag een nieuw stuk willen zien met een stadsmuur met poort.
Welke impact wil jij achterlaten met deze voorstelling?
Ik hoop dat de mensen bewust worden van hoe mooi Gouda is en wat een historie hier nog vol leeft.
Wat is jouw favoriete quote uit het script?
"En nou wegwezen allemaal!! Komop!! Move!!"
Raadslid

Johan Twigt

Productieteam

Regisseur & Script

John de Heij

x
Voorzitter & Zakelijk leider

Ruud Bakker

x
Secretariaat & Floormanager

Inge Bos

x
Marketing & Communicatie

Demi Bakker

Scriptschrijver

Ruud Broek- huizen

x
Componist

Maxim Bik

x